Osmangazi Köprüsü Cumhuriyet Koşusu’nda 6 bin kişiyi ağırlayacak

Osmangazi Köprüsü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü kapsamında düzenlenecek Osmangazi Cumhuriyet Koşusu’na ev sahipliği yapacak. “Türkiye Yüzyılı’nda Koşuyoruz” mottosuyla ilk kez gerçekleştirilecek organizasyonun 6 bin katılımcıyı ağırlaması bekleniyor.
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Yalova Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Bilişim Vadisi’nin katkılarıyla düzenlenen organizasyon, 29 Ekim Perşembe günü Diliskelesi Köprü Bağlantı Yolu’nda saat 10.00’da başlayacak. Farklı yaş ve deneyim gruplarından katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen etkinlikte yarışlar, 10 kilometrelik genel parkur ve 5 kilometrelik halk koşusu olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek.
Cumhuriyet değerlerini sporun birleştirici gücüyle buluşturmak amaçlanıyor
Organizasyon, sporun yalnızca fiziksel bir aktivite değil; dayanışmayı, ortak hedeflere birlikte ilerlemeyi ve toplumsal birlikteliği güçlendiren bir değer olduğunu vurgulayacak. Cumhuriyet değerlerini sporun birleştirici gücüyle buluşturmayı amaçlayan Cumhuriyet Koşusu, Türkiye’nin önemli ulaşım projelerinden Osmangazi Köprüsü’nde katılımcılara farklı bir koşu deneyimi sunacak. Etkinlik, profesyonel sporcuların yanı sıra Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaşmak isteyen vatandaşlara da hitap edecek.
Gerçekleşen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Osmangazi Cumhuriyet Koşusu’na ilişkin şunları söyledi: Organizasyonumuzla, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu toplumun farklı kesimleriyle birlikte yaşamayı, spor kültürünü yaygınlaştırmayı ve Kocaelimizin önemli değerlerini ulusal ölçekte görünür kılmayı amaçlıyoruz. Bu organizasyonla Osmangazi Köprüsü'nü yalnızca iki yakayı birbirine bağlayan bir ulaşım eseri olarak değil, Cumhuriyet coşkusunun ve ortak heyecanımızın buluşma noktası olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamlı buluşmayla sporun birleştirici gücünü Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla bir araya getirirken şehrimizin spor kültürüne de katkı sunmayı hedefliyoruz”.
Koşunun duyurumundan bu yana büyük bir ilgi duyulduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Baraçlı: “10K koşusunda 3 bin sporcu, 5K halk koşusunda ise 3 bin vatandaşımız olmak üzere toplam 6 bin katılımcıyı ağırlayacağız. 19 farklı ülkeden sporcuların katılımının beklendiği organizasyonumuzda, 16 elit sporcu da yer alacak” dedi.
29 Ekim’de Cumhuriyet coşkusuyla gerçekleşecek organizasyonun kente katkıları ve spor kültürü açısından önemine değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner: “Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet Koşusunun atletizm dünyasında gelenekselleşerek simge haline gelmesini hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda Koşuyoruz diyerek sporun birleştirici gücüyle bir araya geliyoruz. Böylesine özel bir organizasyonun gerçekleştirilmesi, kurumlar arasında güçlü bir koordinasyonu gerektiriyor. Başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Kocaeli ve Yalova Valiliklerimiz, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Bilişim Vadisi olmak üzere organizasyonumuzun gerçekleştirilmesine katkı sunan bütün kurum ve kuruluşlarımızla koordinasyon içerisinde çalışıyoruz” diye konuştu.
Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen yapılacak Cumhuriyet Koşusu hakkında şunları söyledi: “Osmangazi Köprüsü’nde yapılacak olan yarış bir vizyonun yansımasıdır. 1 saatte geçebildiğimiz körfez bugün Osmangazi Köprüsü ile hızla geçiliyor. Kocaeli’ne değer katan Bilişim Vadisi de bir vizyonun eseridir. Dünyanın en uzun köprülerinden birinden koşarak geçmeleri Kocaeli’nin imajı açısından son derece önem arz ediyor. Bilişim Vadisi olarak ev sahipliği yapacak olmaktan son derece gurur duyuyoruz.”







Yorumlar