Sütaş 50. yılına özel “Cumhuriyet Dönemi Sütçülüğüne Bakış” belgeselini yayınladı
- Brandmap Haber

- 4 saat önce
- 1 dakikada okunur

Bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan Sütaş, Cumhuriyetin ilanın ardından tarım ve hayvancılıkta başlatılan dönüşümün izini sürmek, bu tarihsel süreci daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla “Cumhuriyet Dönemi Sütçülüğüne Bakış (1923-1939)” belgeselinin hazırlanmasına katkı sundu. Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye’nin kırsal yapısını, tarımsal reformları ve bu reformların sektörde yarattığı dönüşümü tarihsel belgeler, arşiv görüntüleri ve uzman görüşleriyle anlatan belgesel, Türkiye’nin tarımsal kalkınma yolculuğuna ışık tutuyor.
Sütaş 50. yılında tarihe not düştü
Sütaş’ın 50’nci yılında tarihe bir not düşen “Cumhuriyet Dönemi Sütçülüğüne Bakış (1923–1939)” belgeseli, Millî Mücadele ile elde edilen bağımsızlığın, ekonomik bağımsızlık sağlanarak kalıcı hale getirilmesi için, o zamanlar ekonominin can damarı olan tarım ve hayvancılık alanında peş peşe atılan adımları tarihi belgeleri ile anlatıyor. Belgeselde, Cumhuriyet’in açtığı yolda ve sağladığı olanaklarla sütçülüğün nasıl geliştiği de tarihsel bir perspektifle ele alınıyor.
1923-1939 yılları arasında adımlar anlatıldı
1923-1939 yılları arasında tarım ve hayvancılığın gelişimi hedefiyle atılan adımları inceleyen belgeselin Yapımcılığını Was Medya, Yönetmenliğini Cem Fakir, Görüntü Yönetmenliğini ise Gökhan Tarkan Karaman üstlendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün konuşmalarına, Atatürk Orman Çiftliği ile Ziraat Fakültesi arşiv görüntülerine, 1931-1937 ve 1939-1942 dönemlerinde Tarım Bakanı olarak görev yapan Reşat Muhlis Erkmen ile gerçekleştirilen röportaj kayıtlarına yer verilen belgesel, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki üretim ruhunu ve kalkınma vizyonunu bugüne taşıyor. Alanında uzman akademisyenlerin röportajlarıyla zenginleşen yapım, tarımın ülkenin kalkınmasındaki belirleyici rolünü ortaya koyuyor.
Sütaş 50. yıl belgesi: https://www.youtube.com/watch?v=filCu1lRfkw










Yorumlar