top of page
tugcegulirmak

P&G Türkiye ve “Yıldız Anneler” 10. yılında Paris yoluna çıktı



P&G Türkiye, sporun bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişime verdiği katkıdan yola çıktı ve çocukların ve gençlerin daha fazla spor yapmasını sağlamak amacıyla 2014 yılında, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Olimpik Anneler Projesi’ni başlattı. Projenin 10. yılı, 4 Haziran Salı günü Four Seasons Bosphorus’ta düzenlenen özel davetle kutlandı.

 

P&G Türkiye, Paris 2024 yolunda 47 sporcu ve annesine destek olacak

Davette konuşmasını yapan P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, tam 10 yıldır yürüttükleri “Yıldız Anneler” projesi ile Türkiye’de daha fazla çocuğun düzenli spor yapmasını sağlamayı; daha özgüvenli, sosyal, başarılı ve sağlıklı bireyler yetiştirmeyi; olimpiyatlarda ülkemizin başarılarını annelere rehberlik ederek artırmayı hedeflediklerini, söyledi. Turnaoğlu sözlerini sürdürdü: “Bir süre önce Yıldız Anneler projemiz altında sporda eşitliğe ve kapsayıcılığa katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) ile iş birliği yaparak 10 paralimpik sporcu ve annesini desteklemeye başladık. Böylece bu yıl, Paris 2024 yolunda desteklediğimiz sporcu ve anne sayısı 47’ye ulaştı. Ülkemizi Olimpiyatlar’da temsil edecek 37, Paralimpik Oyunları’nda mücadele edecek 10 milli sporcunun Yıldız Anneler programı oyuncusu olmasının gururunu yaşarken bu zorlu yolda çocuklarını hiç yalnız bırakmayan annelerimizi de destekliyoruz. Desteklediğimiz 14’ü kadın 29 sporcu, ülke olarak toplam 13 madalya kazandığımız Tokyo Olimpiyatları’ndan 8 madalya ile dönmüştü. Paris 2024’te Olimpiyat başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyoruz.”

 

Spor Kültürü Araştırması’nın ilgi çekici noktaları

P&G Türkiye’nin her beş yılda bir gerçekleştirdiği Spor Kültürü Araştırması, yaş, bölge ve cinsiyet kırılımında Türkiye’nin tüm bölgelerini temsil edecek şekilde 600 kişiyle yüz yüze görüşülerek yenilendi. 2014’te yapılan araştırmada, 10 çocuktan sadece 2’sinin düzenli spor yaptığını ortaya çıktı. 2019’da bu sayı 10 çocuktan 3 çocuğa çıktı. 2024’te ise artık 10 çocuktan 5’i düzenli spor yapıyor. Spor yapan kız çocuklarının oranı yüzde 27 artarken, spor yapan erkek çocukların oranı yüzde 15 arttı. Kız çocukları arasında en popüler düzenli sporlar sırasıyla atletizm, voleybol, spor salonları ve dans iken erkeklerde sırasıyla futbol, atletizm, basketbol ve su sporları oldu. Çocuklarının sporu bir meslek olarak seçmesini isteyen ebeveynlerin sayısı 5 yıl öncesine oranla yüzde 18 artarak, yüzde 55’e ulaştı.

 

Paris 2024 yoluna, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’yle birlikte çıkıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, P&G ile çıktıkları yolda, hem anneleri çocuklarını spora yönlendirmeleri için teşvik ettiklerini hem de yüzlerce sporcuya ve annesine destek sağladıklarını söyledi ve Paris 2024 yolunda tüm sporculara başarılar diledi. Gündoğan ayrıca, 6 Şubat depremleri sonrasında P&G Türkiye ve diğer partnerleri Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle Gaziantep’te bir Umut Evi inşa ederek bölgenin uzun vadeli iyileşme planına dahil olduklarını belirtti. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu ise P&G’nin spora verdiği desteği daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir platforma taşımasını ve Paris 2024 yolunda, 10 paralimpik sporcuyu ve yıldız annelerini programa dahil etmesinin toplumda birçok önyargıyı değiştiren güçlü bir dokunuş olduğunu söyledi. Bu iş birliğinin, sportif başarıların ötesinde, toplumda Paralimpik Hareketin benimsenmesi, farkındalığın artırılması ve engelli bireylerin hayatlarına dokunmak adına büyük bir anlam taşıdığını da sözlerine ekledi.

 

 

Comments


bottom of page