top of page
tugcegulirmak

P&G Türkiye, “hayatı iyileştirmeye” Umut Evi’nde devam ediyor


6 Şubat depremlerinin ilk gününden itibaren bölgeden ayrılmayan P&G, yardımlarının üçüncü fazına geçti ve birlikte iyileşme umuduyla çıktığı yolda, Umut Evi Projesini hayata geçirdi. Depremin ağır hasar bıraktığı bölgelerden Gaziantep/İslahiye’de açılan ve üç ayrı başlıkta hizmet sunan projenin iş birlikçileri ise Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi.


Umut Evi’nin açılışı, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’nun ev sahipliğinde 22 Kasım Çarşamba günü İslahiye Memurkent Konteyner Kentinde gerçekleşti. Açılışa İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Betil, Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve annesi Duygu Çakıroğlu, milli judocu Bilal Çiloğlu, milli pentatlet İlke Özyüksel ve annesi Gülcan Özyüksel ve basın mensupları katıldı.

Amaç, desteklerin kalıcı hale getirilmesi

Yaptığı açılış konuşmasında, “yaralarımızı sarmak adına dayanışma içinde daha iyisini yapabilmek için buradayız”diyen P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, P&G ailesi olarak yetkinlikleri ve kabiliyetleri doğrultusunda tüm markalarıyla bölgenin ihtiyaçlarını gidermeye odaklandıklarını; gerçek anlamda tekrar ayağa kalkabilmek için önlerinde çok uzun bir sürecin olduğunu söyledi.


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, yıllardır birçok kentte hayata geçirdikleri spor okulları ile on binlerce çocuğu spora teşvik ettiklerini; bugün ise P&G Türkiye ve Toplum Gönüllüleri Vakfı ile güç birliği yaparak, depremden etkilenen İslahiyeli çocuk ve gençlerin yanlarında olduklarını söyledi. Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Betil ise Destek Merkezlerini deprem bölgesinde yıkımın en fazla olduğu 5 ilde de hayata geçirdiklerini, vakıf olarak bu projenin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti.


Umut Evi’nde neler var?

İslahiye Memurkent Konteyner Kentindeki yaklaşık 2 bin kişiye hizmet verecek olan proje üç ayrı başlığı kapsıyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliği ile kullanıma açılan Gençlik Destek Merkezinde, çocuklar ve gençlerin sosyal faaliyetleri ve eğitimleri destekleniyor. Burada haftanın yedi günü depremden etkilenen çocukların ve gençlerin rehabilitasyonuna yönelik farklı başlıklarda atölyeler, kültür- sanat eğitimleri, okul destek çalışmaları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle hayata geçen Spor Okulunda ise gençlerin spor eğitimi almalarına olanak sağlanıyor. Çocuklar ve gençler, antrenörler eşliğinde basketbol, voleybol, futbol ve atletizm gibi eğitimleri alıyorlar.


Ağız bakım ünitesi, bebek bakım odası ve kütüphane, Umut Evi kapsamında hayata geçirilen diğer imkanlar. Ağız bakım ünitesinde, haftanın beş günü ücretsiz ağız bakım hizmeti sunuluyor; bebek odasında, anneler bebeklerini emzirebiliyor ve altlarını değiştirebiliyor; kütüphanede ise çocuklar hem ders çalışabiliyor hem de çeşitli kitaplara ulaşabiliyor.


Comments


bottom of page