top of page

Mavi, 2023 yılı Faaliyet ve Sürdürülebilirlik raporunu yayınladı



Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz, Mavi'nin 2023 yılı Faaliyet ve Sürdürülebilirlik raporunu yayınladıklarını duyurdu. Yavuz, dünya genelindeki tüm belirsizliklere rağmen, lider marka sorumluluğuyla ve Cumhuriyet tarihinden aldıkları güç ve ilhamla kendilerini, sektörlerini ve Türkiye'yi daha da ileriye taşımak için hiç durmadan çalışmaya devam ettiklerini söyledi.


Mavi olarak müşterileri, çalışanları, iş ortakları, hissedarları ve Türkiye ile birlikte büyüdüklerini söyleyen ve "Bugün her zamankinden daha çok olmaya hazırız" diyen Cüneyt Yavuz, Mavi'nin artık, milyar dolarlık bir şirket olma yolunda olduğunu; 2023'ün Mavi'nin gelecek üç yıllık yol haritasına ilham verdiğini; 2024'ün ise büyüme yılı olacağı belirtti.


Mavi 2023 yılını, enflasyon muhasebesine göre düzenlenmiş rakamlara göre, bir önceki yıla kıyasla %25 büyümeyle 26 milyar 293 milyon TL konsolide gelir ve 1 milyar 757 milyon TL net kârla kapattı. Yılı 4 milyar 959 milyon TL FAVÖK ile tamamlayan Mavi’nin FAVÖK marjı ise %18,9 oldu. 


Mavi 2023’te, İklim Değişikliği ve Su Güvenliği raporlarıyla, dünyanın en büyük çevre raporlama platformu CDP’nin (Carbon Disclosure Project) Global A listesine çift A notuyla girebilen ilk ve tek Türk hazır giyim şirketi oldu; global iklim liderleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Hedefleri, 2030 yılında tüm denim koleksiyonunu doğa dostu All Blue ürünlerinden oluşturmak.


Faaliyet ve Sürdürülebilirlik raporunun tamamını okumak için tıklayınız.

bottom of page