top of page

Allianz Türkiye, “Dağ Gibi Arkandayız” projesiyle geleceğin kadın kayak antrenörlerinin yetişmesine destek sağlayacak


ree

Yaklaşık 70 ülkede faaliyet gösteren ve Olimpik ile Paralimpik Hareketi’nin 2021-2032 yılları arasındaki global sigorta ana ortağı olan Allianz Grubu, Türkiye’deki 102’nci yılında anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Allianz Sigorta, 2026 Milano Cortina Kış Olimpiyat Oyunları’ndan ilhamla, Palandöken Kayak ve Snowboard Akademisi (PAKA) iş birliğiyle “Dağ Gibi Arkandayız” projesini başlattı.


Proje kapsamında, Erzurum’da yaşayan ve bugüne kadar kendi dağıyla tanışmamış, daha önce hiç kayak yapmamış 8-12 yaş arası kız çocukları arasından seçilen üç çocuğa, Allianz Türkiye tarafından geleceğin kayak antrenörleri olmaları hedefiyle yaklaşık 10 yıl boyunca eğitim ve malzeme desteği sağlanacak.

 

ree

Bilimsel değerlendirmelerle üç kız çocuğu seçildi

Türkiye’de kış sporlarına ilgiyi artırmayı, bu alanda yeni sporcular yetiştirmeyi ve eşit şartlara sahip olamayan kız çocuklarının potansiyelini desteklemeyi amaçlayan projeye yaklaşık 200 aile başvuruda bulundu. Başvuru yapan çocuklar, Erzurum Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bilimsel temelli performans testlerine tabi tutuldu.

Testler sonucunda belirlenen 30 kız çocuğu, Erzurum Palandöken’de üç gün boyunca, günde yaklaşık beş saat süren yoğun bir kayak eğitim programına alındı. Eğitim sürecinin sonunda gerçekleştirilen değerlendirmelerde Ravza Ilgın Çılgı, Havsa Berra Çılgı ve Zeynep Turhan projeye dahil edildi.


Seçilen çocuklara, ilk kayak antrenörlüğü sınavına girene kadar yaklaşık 10 yıl boyunca Allianz Türkiye tarafından eğitim ve ekipman desteği sağlanacak. Seçici kurul arasında akademisyen ve kayak öğretmeni Prof. Dr. Fatih Kıyıcı, Türkiye Kayak Federasyonu Teknik Kurulu Üyesi ve PAKA Baş Antrenörü Yavuz Kıyıcı, antrenör Ravzanur Bayındırlı, Balkan Şampiyonu milli kayakçı Ceren Reyhan Yıldırım ile eski Milli Takım Antrenörü ve Dünya Kupası kayakçısı Hannes Erich Brenner yer aldı.


Fatih Kıyıcı, Ceren Reyhan Yıldırım, Onur Kırcı
Fatih Kıyıcı, Ceren Reyhan Yıldırım, Onur Kırcı

“Erzurum’da gerçek bir mikro dönüşüm hikayesi yaratmak için elimizi taşın altına koyuyoruz”

Allianz Grubu’nun, 2021-2032 yılları arasında Olimpik ve Paralimpik Hareketi’nin global ana sigorta ortağı olduğunu hatırlatan Allianz Türkiye Pazarlama ve Dijital Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Onur Kırcı, spora verdikleri desteğin yalnızca başarı odaklı olmadığını vurguladı. Kırcı, “Allianz olarak sporu bugün ile yarın arasında çok güçlü bir bağ olarak görüyoruz. Gelecek nesiller için kalıcı fayda yaratacağına inanıyor, bu nedenle yalnızca başarıyı değil, ilham veren sporcuları ve sosyal etkiyi de önceliklendiriyoruz” dedi.


“Dağ Gibi Arkandayız” projesini gelecek nesillere duyulan sorumlulukla hayata geçirdiklerini ifade eden Kırcı, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, ekonomik koşullar ve sosyal bariyerlerin kız çocuklarının potansiyellerini ortaya koymalarını zorlaştırabildiğine dikkat çekti. Türkiye’nin sahip olduğu coğrafi avantaja rağmen henüz bir kış sporları ülkesi olamadığını belirten Kırcı, “Kayseri, Erzurum ve Kars gibi önemli kayak merkezlerinde, yerel halkın ve özellikle kız çocuklarının bu sporlarla yeterince tanışamadığını görüyoruz. Biz de kendi dağındaki karla hiç tanışmamış kız çocuklarının potansiyellerini desteklemek amacıyla Erzurum’da gerçek bir mikro dönüşüm hikâyesi başlatmak için elimizi taşın altına koyduk” ifadelerini kullandı.


“Bu üç çocuğumuz arkalarından gelen başka kız çocuklarını yetiştirecek”

“Dağ Gibi Arkandayız” projesinin çıkış noktasını anlatan PAKA Kurucu Ortağı ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Kıyıcı ise Türkiye’de kış sporları tesislerinin gelişmesine rağmen bu tesislere en yakın bölgelerde yaşayan çocukların spora erişimde ciddi engellerle karşılaştığını ifade ederek “Kentimizde hem tanıtım çalışmaları yaptık hem de bu imkanlardan faydalanacak çocuklarımıza ulaşmaya çalıştık. Ne mutlu ki yaklaşık 200 çocuk başvuruda bulundu. Başvuru yapan çocuklarımız öncelikle Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bilimsel olarak temel performans testlerine tabi tutuldu. Testlerde kayak sporu için önemli olan ‘Dikkat, Sağlık, Çeviklik, Denge ve Sprint’ parametreleri değerlendirilerek 30 kız çocuğu seçildi” dedi.


Prof. Dr. Fatih Kıyıcı projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarının altını çizerek “Eğitimlerin sonunda en başarılı 3 kız çocuğu projenin son aşamasına kalarak ortalama 10 yıl süre ile PAKA Kayak ve Snowboard Akademisi’nde eğitim almaya hak kazandı. Projenin hedefi bu 3 çocuğumuzun arkalarından gelen başka kız çocuklarını da yetiştirecek, donanımlı birer antrenör olmasını sağlamak” ifadelerini kullandı.


Milli Kayakçı Ceren Reyhan Yıldırım da 2030 Kış Olimpiyatları’na kadar desteklenecek

Allianz Türkiye, ayrıca 2026 Milano-Cortina Kış Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etmesi beklenirken geçirdiği kaza nedeniyle sakatlanan Balkan Şampiyonu milli kayakçı Ceren Reyhan Yıldırım’ın da 2030 Kış Olimpiyatları’na kadar ana sponsoru olduğunu açıkladı.

Allianz Türkiye’nin bugüne kadar paralimpik yüzme şampiyonu Sümeyye Boyacı, olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz ve dünya ile Avrupa şampiyonu tekvandocu Merve Dinçer ile uzun soluklu sponsorluklar yürüttüğünü hatırlatan Allianz Türkiye Pazarlama ve Dijital Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Onur Kırcı, bu yaklaşımın bir devamı olarak kayak sporcusu Ceren Reyhan Yıldırım ile sponsorluk anlaşması imzaladıklarını belirtti.


Türkiye’yi bugüne kadar 196 kez temsil eden milli sporcuya verilen desteğin yalnızca sportif başarıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Kırcı, “Ülkemizde yaygın sponsorluk anlayışına yeni bir bağlam katarak sadece başarılarından dolayı değil hem iyi hem de kötü gününde yanında olarak desteklemeye çalışıyoruz. Başarı odaklılıktan ziyade sporu, spor ruhunu, tüm toplumsal ve ekonomik bariyerlere, hatta bazen önyargılara rağmen kendi potansiyelini gerçekleştirmek için azimle çalışan gençlerimizi desteklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.


“İyileşmeye çalışırken Allianz Türkiye’den gelen bu haber motivasyonumu artırdı”

Milli Kayakçı Ceren Reyhan Yıldırım ise kaza geçirdiği ve hayallerini ertelemek zorunda kaldığı bir dönemde Allianz Türkiye’den gelen bu sponsorluk haberi hakkında “Bugüne kadar uluslararası alanda 18’i birincilik olmak üzere toplamda 32 kez kürsüye çıktım. Ancak tam da olimpiyatlara kota alacakken, 2026 kış olimpiyatlarına hazırlanırken İsviçre’de antrenman sırasında talihsiz bir kaza geçirdim, sakatlandım. Olimpiyatlara bu kadar yakınken büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Şimdi iyileşmeye çalışırken Allianz Türkiye’den gelen bu haber benim motivasyonumu artırdı. Zor bir süreç geçirirken hiç beklemediğim bir zamanda böyle bir sponsorluk teklifinin gelmesi beni çok sevindirdi. Bu sponsorluk sayesinde bu süreci çok daha kolay, çok daha güçlü geçireceğim” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar


BRANDMAP

İş Dünyası Bilgi Paylaşım ve
Marka Yönetimi Platformu

  • LinkedIn - Siyah Çember
  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 BRANDMAP

Screen Shot 2021-01-25 at 19.44.13.png

PARTNER OF BRANDMAP

Ana Sayfa

Hakkımızda

Künye

Üyelik

Arşiv

Yasal Uyarı

Kullanım Koşulları

Eğitimler

Etkinlikler

TrendPaper

Makaleler

visa-mastercard_logo.png

Ödeme ve Teslimat   I  Üyelik Sözleşmesi    I  KVKK

İletişim ve Teslimat:

Hamidiye Mahallesi, Cendere Caddesi, No. 101, Porta Vadi, Daire:25, T1 Blok, Kat:3, Kâğıthane, Istanbul, 34408

info@brandmap.com.tr

bottom of page