top of page

100 Türk iş insanı, İstanbul Holding’i kurdu



İstanbul Ticaret Odası Meclisi’nden 100 iş insanının bir araya gelerek kurduğu İstanbul Holding, yatırım faaliyetlerine başladı. 7 Mayıs Salı günü Feriye’de gerçekleşen tanıtım toplantısında İstanbul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalsın’dan bu yeni girişim ekosisteminin detaylarını dinledik. Birlikte çalışma kültürü ilkesiyle kurulan İstanbul Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Aslan Kut, Murat Kolbaşı; Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Şenocak, Murat Özdemir, Turgut Erkeskin ve Şevket Aksoy da toplantıda yer aldı.


Hedefleri neler?

İstanbul Holding, kurmuş olduğu İstanbul Holding Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) ile yatırımcıların çıkarlarını ve kazançlarını teminat altına alıyor. Kitlesel ortaklığı fon yapısını entegre eden İstanbul Holding, kısa vadede 100 milyon dolarlık bir şirket değerine kavuşarak, 2028 yılına kadar 1 milyar dolarlık yatırım hedefliyor. Faaliyette oldukları sektörler arasında lojistik, savunma sanayi, tarım, enerji, teknoloji, gayrimenkul, sermaye ve yatırım yer alıyor.


Holding’in 2024 yılındaki en önemli gündem maddelerinden biri, uluslararası alandaki doğrudan yabancı sermayenin Türkiye’ye yatırım yapmasını sağlayacak olan “İstanbul Yatırım Forumu’nu” hayata geçirmek. 2024 yılının diğer hedefleri ise yatırım stratejilerini hayata geçirmek, kurumsal yapının küresel yatırım ağları ile ilişkilerini güçlendirmek, iş modelinin Türkiye, özellikle Avrupa ve dünyada görünürlüğünü artırmak. Türkiye’nin büyüme ve gelişme trendine bağlı olarak KOBİ’lerin desteklenmesi, sermaye ve finansman ihtiyaçlarının giderilmesi ve ortak fon havuzu oluşturulması bu sürecin en önemli faktörleri arasında.



Gıda ve tarımın önemi arttıkça yatırımlar çoğalıyor

Gıda ve tarımın dünya genelinde her geçen gün stratejik önemini artırdığına dikkat çeken İstanbul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalsın, yatırım ortaklığının ilk projesinin tarım sektöründe olduğunu; BIG Tarım şirketi ile tarım sektöründe iddialı olduklarını ifade etti ve ekledi: “Ülkemizin geçmişte olduğu gibi yeniden tarımda kendi kendine yeten ülkeler arasına girme hedefine biz de 200 milyon TL sermaye ile İH Tarım Yatırım A.Ş.’yi kurarak sektöre katkı sağlamaya başladık. Yine tarım sektöründe ikinci bir girişimde bulunarak, 2 milyon metrekare bir alan üzerinde güçlü altyapısı ile faaliyet gösteren ve özellikle badem üreten bir tarım işletmesi olan BIG Tarım firmasını satın alarak yeni bir yatırım yaptık. Bu yatırımımızda yapay zekâ destekli sensör teknolojileri ve bilimsel yöntemleri kullanarak, tarımda su, enerji ve gübre tasarrufu ile verim artışı sağlamaya başladık. Ayrıca BIG Tarım firmamızın faaliyetleri kapsamında enerji verimliliği sağlayacak Güneş Enerjisi Santralı (GES) yatırımlarıyla ilgili fizibilite çalışmalarımız da devam ediyor.”

bottom of page