İletişim Sektörü Gaziantep'te Buluştu


Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen "TÜHİD Anadolu Buluşmaları Gaziantep” etkinliği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gaziantep’te gerçekleşti. Toplantıda, “İş Dünyası ve İletişim”, “Medya ile İletişimin Sırrı”, “Gaziantep Markası ‘Şimdi Gaziantep Zamanı’” ve “’UNESCO Gastronomi Şehri’ Gaziantep” konuları iş, iletişim ve gastronomi sektörlerinden ünlü ve uzman isimler tarafından masaya yatırıldı. Etkinliğe, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş başta olmak üzere, iş dünyası, dernek temsilcileri ve üyeleri, akademik çevreler ve öğrenciler katıldı.

TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş yaptığı açılış konuşmasında; TÜHİD Anadolu Buluşmaları Projesi’nin amacının İstanbul dışındaki iş dünyası, meslektaşlar ve genç iletişimcilerle buluşmak olduğunu belirterek, “Bu kapsamda da ilk durağımız Gaziantep oldu.” dedi. Karakaş ayrıca, TÜHİD’in, Türkiye adını da taşıyan, bu yıl 45.yılını kutlayan iletişim sektörünün en eski ve hatta birçok iş dünyası örgütünden de önce kurulmuş bir meslek örgütü olduğunu ve bu yıl 45. yılını kutlamanın heyecanını yaşadığını belirtti. Karakaş; “Sektörümüzün en güçlü sesi ve uluslararası platformlarda mesleki referans noktası olan TÜHİD olarak çok çalışıyoruz ama daha yapacak çok şey var. Mesleğimizin bir yönetim bilimi olarak benimsenmesini sağlamak ve hak ettiği itibara ulaşması hedeflerimizin özünü oluşturuyor.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de iletişimi sürdürülebilir kılmak, bilgi ve teknoloji çağında olunduğunu unutmamak gerektiğini belirterek, “Gaziantep Belediyesi olarak 4 yıl önce artık şehirler yarışıyor dedik ve bu işin yüzde sekseninin iletişim olduğunu öngörerek yola çıktık. Sosyal projeler ile gönüllere dokunmanın iletişimin merkezi olduğunu gördük.” dedi. Şahin, “Çok zor, riskli bir sınır coğrafyasında yaşıyoruz. Geçen yıl iki patlama yaşayarak dip yaptık. Medya üzerinden şehrin sanayisi ve üretimiyle ilgili negatif gündeme gelmeye başladığımız an bizim başka bir şey söylememiz gerektiğini arkadaşlarla konuştuk. Şehirde bir sinerji, bir enerji ve büyük bir misafirperverlik var. Şehrin insanı ve üretkenliği aslında bütün soruların cevabı. İnsanları buraya getirdikçe, kentin aleyhine yazılan çizilenlerin, şehir üzerindeki negatif algının yanlışlığını ve tüm dünyada yaşanabilecek terör olaylarının burada da yaşanabileceğini anlatarak pozitif gündem oluşturmamız, bunu bir kampanyaya dönüştürmemiz gerektiğini gördük. “Şimdi Gaziantep Zamanı”, “Gaziantep’i keşfet” ve “Dört mevsim Gaziantep” ismiyle kampanyalar başlattık. Kenti aşağıya çekecek dönemsel olumsuzluktan sıyırıp, şehri yukarılara taşıdık. Sadece Zeugma Müzesine gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 40 artış sağladı” diye konuştu. Etkinlik boyunca gerçekleştirilen oturumların konuları ve panelistleri şöyleydi:

Başkanlığını TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş’ın yaptığı , “İş Dünyası ve İletişim” konulu oturumun panelistleri Şölen Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, GAGİAD - Gaziantep Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel ve Çalık Holding Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Yalçın oldu. “Medya ile İletişimin Sırrı” konulu oturumun başkanlığını TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü yaptı. Oturumun panelistleri Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Köşe Yazarı Vahap Munyar, Vodafone Türkiye Kurumsal İletişim Kıdemli Müdürü Sevil Wittmann’dı.

Bilgi Üniversitesi Next Academy Başkanı Levent Erden’in başkanlığını gerçekleştirdiği “Gaziantep Markası ‘Şimdi Gaziantep Zamanı’" konulu oturumun panelistleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Marka Danışmanı ve BrandMap Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Fidan, MediaCat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bilgi Üniversitesi Marka Okulu Eş Başkanı Pelin Özkan’dı.

Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı ve Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oya Özkanlı’nın başkanlığını yaptığı, “’UNESCO Gastronomi Şehri’ Gaziantep” konulu oturumun panelistleri ise Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Yaşin, Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Sahrap Soysal, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi ve Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayram oldu.

KATEGORİLER
SON EKLENENLER
Search By Tags

© 2017  BrandMap

brandsuiteyeni logo-yuvarlak-01.png

Cihangir Mah. Yeni Yuva Sok. No.18 K.2 D.3 Beyoğlu İstanbul 

T.0212 973 7375 

kullanım Koşulları

Güvenlik Ödeme ve Teslimat 

Üyelik Sözleşmesi