Visa'nın Türkiye liderleri, Avrupa'da geniş sorumluluklar üstleniyor
- Brandmap Haber

- 29 Ağu
- 2 dakikada okunur

Dijital ödemelerde dünya markası olan Visa, Türk liderlerine duyduğu güveni ve Türkiye pazarının stratejik önemini yansıtan önemli atamalar gerçekleştirdi. Bu atamalar, Visa Türkiye yöneticilerinin yereldeki başarılarını Avrupa geneline taşıyarak daha geniş sorumluluklar üstlenmelerini sağlayacak yeni görevleri beraberinde getiriyor.
Halihazırda Visa Türkiye Genel Müdürü olarak görevini sürdüren Samile Mümin, bu sorumluluğunun yanı sıra, Başkan Yardımcılığı (VP) görevine terfi etti. Mümin, Türkiye Genel Müdürlüğü’nü bundan sonra bu unvan ile sürdürecek. Bu terfi, Mümin’in Visa’nın Türkiye’deki büyümesini, operasyonlarını ve gelecekteki yatırımlarını yönlendirmedeki liderliğini öne çıkarıyor ve global sorumluluklarını artırıyor.
Samile Mümin kimdir?
İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme lisans derecesine sahip olan Samile Mümin, kariyerine Demirbank ve HSBC kurumsal bankacılık bölümlerinde başladı. Daha sonra Moody's Analytics'te çalıştı. Assecco SEE bünyesindeki Yurt Dışı İş Geliştirme Direktörlüğü görevini takiben katıldığı Experian'da Genel Müdürlük de dahil olmak üzere çeşitli liderlik rollerinde 11 yılı aşkın süre görev aldı. Yaklaşık iki yıldır Visa Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Mümin, Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürecek.

Birim Gönülşen Özyürekli, Güney Avrupa'nın sekiz ülkesindeki pazarlama faaliyetlerini yürütme liderliğinin ardından Avrupa Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandı. Gönülşen Özyürekli, Visa'nın, Avrupa genelindeki pazarlama ve dijital pazarlama faaliyetlerini geliştirmeye yönelik stratejisine liderlik edecek.
Birim Gönülşen Özyürekli kimdir?
Birim Gönülşen Özyürekli, Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okudu. Kariyerine The Coca-Cola Company'de başladı ve burada 11 yıl boyunca Orta ve Güney Avrupa Pazarlama Müdürlüğü de dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu. Türkiye'ye döndükten sonra Orta Asya ve Afrika bölgesi İş Geliştirme Müdürü olarak görev yaptı. 2013 yılında Hürriyet Gazetesi'ne İcra Kurulu Üyesi olarak katıldı ve Hürriyet ve Hürriyet Emlak'ın yeniden markalaşması ve Radikal'in dijital platforma geçişi de dahil olmak üzere pazarlama çalışmalarına liderlik etti. 2018'de Visa'da ilk olarak dokuz ülkeyi kapsayan Güney Doğu Avrupa Pazarlama Başkanı olarak görev aldı. Halihazırda Avrupa Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Çalışmalarıyla, 2015 Women to Watch Pazarlama Liderliği Ödülü de dahil olmak üzere çeşitli pazarlama ödüllerine layık görüldü.

Jak Telyaz; Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Malta gibi ülkeleri kapsayan Güney Avrupa İş Geliştirme Liderliği görevinde terfi alarak, Başkan Yardımcılığı (VP) pozisyonuna yükseldi. Bu terfi, Telyaz’ın Visa'nın ticari girişimlerini güçlendirmede, bu pazarlardaki müşteriler ve ortaklarla büyümeyi sağlamadaki önemli rolünü ortaya koyuyor. Telyaz’ın liderliği, Türkiye ve daha geniş Güney Avrupa bölgesinde stratejik iş birliklerini genişletmede ve Visa’nın dinamik, yenilikçi bir ödeme ekosistemini destekleme taahhüdünü güçlendirmede kilit rol oynamaya devam ediyor.
Jak Telyaz kimdir?
Jak Telyaz, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesine ve Koç Üniversitesi'nden Kurumsal Finansman alanında MBA derecesine sahip. Kariyerine 1998 yılında Deutsche Bank'ta başlayan Telyaz, Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Başkan Yardımcılığı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu. Ardından Value Partners ve AT Kearney gibi uluslararası yönetim danışmanlığı firmalarında, finansal kuruluşlar başta olmak üzere çok sayıda stratejik projeye liderlik etti. Telyaz, 2013 yılında Müşteri İlişkileri Grup Başkanı olarak Visa'ya katıldı ve 2021 yılına kadar Güneydoğu Avrupa'da önemli müşteri ilişkileri, P&L yönetimi ve iş geliştirme faaliyetlerini yönetti. Ayrıca bölge genelinde pazar geliştirme ve danışmanlık fonksiyonlarına liderlik etti. Haziran 2021'den bu yana Visa'da Güney Avrupa İş Geliştirme Bölümü’nün başında olan Telyaz, 8 ülkede 30'dan fazla kişiden oluşan bir ekibi yönetiyor ve büyüme, stratejik girişimler ve yeni ödeme akışlarına odaklanıyor.










Yorumlar