top of page
tugcegulirmak

Sektörde ilk: Eriş, Türkiye’de vitamin destekli ilk probiyotikli noodle’ı üretti


11 yıldır AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına devam eden Eriş, Türkiye’nin noodle üzerine çalışan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı resmi ilk ve tek AR-GE merkezini kurdu. 22 kişilik ekipten oluşan Eriş AR-GE Merkezi, gıda alanındaki sanayi-üniversite iş birliği kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) bilimsel çalışmaları sonucu Türkiye’nin fonksiyonel Vitamin Destekli ilk Probiyotikli Noodle ürününü geliştirdi. Ürünün tanıtımı için Eriş Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Abdullah Eriş'in ev sahipliğinde, 6 Haziran Perşembe günü Feriye’de basın toplantısı düzenlendi.

 

Hedef: kaliteli ve sağlıklı noodle’ın öncüsü olmak

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eriş Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Abdullah Eriş, Türkiye’nin 480 milyon porsiyon noodle tüketimi ile dünya sıralamasında 23’üncü sırada yer aldığını; ülkemizde yaklaşık 4 milyar TL’lik hacmi bulunan pazarın her geçen gün büyüme kaydettiğini belirtti ve ekledi: “2023 yılında Türkiye’nin noodle üzerinde çalışan ilk ve tek AR-GE merkezini kurduk ve çalışmalarımızda yeni nesil fonksiyonel noodle ürünleri geliştirmeyi temel hedef aldık. Bu hedefimiz doğrultusunda geliştirdiğimiz ‘Vitamin Destekli NUDO Probiyotikli Noodle’ Türkiye’nin ilk ve tek fonksiyonel noodle ürünüdür. Gıda alanında üniversite-sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın, noodle sektörünün büyümesi ve gelişmesi noktasında önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.”


Dr. Abdullah Eriş, noodle piyasasındaki hedefleri ve ihracata yönelik çalışmaları hakkında ise şunları söyledi: “Nudo ve Dudomi markalarımız ile faaliyet gösterdiğimiz noodle pazarında öncelikli hedefimiz kategorinin sağlıklı, lezzetli ve fonksiyonel ürün zenginliğini arttırmak ve bu noktada öncü bir misyon üstlenmek. Uzun vadeli hedefimiz ise ilave yatırımlarla üretim kapasitemizi artırmak ve yenilikçi noodle lezzetlerimizi ihracat rotamızdaki 23 ülkenin yanı sıra dünyanın farklı kültür ve coğrafyalarına da ulaştırmak. Eriş olarak, bugün itibarıyla 50’den fazla ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatla Türkiye’nin önde gelen ihracat firmaları arasındaki yerimizi her geçen yıl daha yukarılara taşımaktayız.”

 

Eczanede satılan bir ürün, üniversite-sanayi iş birliği sayesinde artık raflarda 

Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman Sağdıç, Vitamin Destekli NUDO Probiyotikli Noodle hakkında şunları söyledi: “Üniversitedeki laboratuvarlarımızda gerçekleştirdiğimiz AR-GE çalışmalarının katma değerli ürüne dönüşmesini her zaman ön planda tutuyoruz. Herkesin tüketeceği ekonomik olarak öğrenciye bile hitap edebilecek bir ürünü sağlıklı bir şekilde piyasaya sunduk. Eczanede satılan bir ürünü market raflarına taşıyarak insanların sağlığına büyük bir katkı sundukları için Eriş firmasını bir kez daha tebrik ediyorum.”


Toplantıda söz alan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bestami Özkaya ise şunları söyledi: “Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü bilginin ürüne dönüştürülme potansiyelinin oldukça yüksek olduğu bir bölüm. Yeni nesil üniversitelerde AR-GE faaliyetlerinin ürüne dönüşmesi için sanayiyle iş birliğinin olması en önemli unsur. Üniversite sanayi iş birliğine destek verdiği için Eriş’e çok teşekkür ediyoruz.” 

 

 

Comments


bottom of page