
Nestlé Türkiye, 1906 yılından bu yana Türkiye’deki varlığını anlatan yeni bir reklam kampanyası başlattı. Film, 1906’dan bugüne bir Nestlé aracının yolculuğunu takip ederek, şirketin Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren hayata geçirdiği projeleri ve sağladığı faydaları anlatıyor. Nestlé, pazarlama sektöründe sürdürülebilir uygulamalarla karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen Ad Net Zero’nun Türkiye’deki ilk imzacılarından biri olarak, çekim süreçlerinde de bu ilkeleri gözetti.
Nestlé Türkiye’nin gençlerin geleceği, toprağın verimliliği, gıdanın iyiliği için 1906’dan beri “Burası Yuvamız” dediğini belirten Nestlé Türkiye Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Başak Ünal, kampanya ile ilgili olarak; “Nestlé’de faaliyetlerimizi bireyler ve aileler, topluluklar ve gezegenimiz için ‘Ortak Değer Yaratma’ anlayışımızla sürdürüyoruz. ‘İyi Beslen, İyi Yaşa’ şirketi olarak, hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızı vurguladığımız reklam filmimizde, Nestlé Damak ve TEMA iş birliğindeki ‘Fıstığımız Bol Olsun’ projesiyle tarımda 2,5 kat verim artışı sağlayan, Nescafé ve TEV iş birliğiyle yüzlerce gence eğitim bursu sunan, patili dostlara tonlarca mama desteğinde bulunan Nestlé Türkiye’nin bu topraklara bağlılığını anlatmak istedik” şeklinde konuştu.
Nestlé Türkiye, sürdürülebilirlik ilkelerini iş süreçlerine entegre etmeye devam ediyor
Ünal, reklam filmi prodüksiyonunda sürdürülebilirlik prensiplerini esas aldıklarını belirtti. Ünal, “Reklam filmimizi, pazarlama endüstrisinin karbon ayak izini azaltmasını amaçlayan küresel girişim Ad Net Zero'nun sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda çektik. Ad Net Zero'nun Türkiye'deki ilk imzacılarından biri olarak, filmin tüm prodüksiyon aşamalarında Nestlé'nin Net Sıfır yol haritasına uygun hareket ettik” dedi.
Çekim süreçlerinde sürdürülebilir prodüksiyon ilkelerinin titizlikle uygulandığını vurgulayan Ünal, set dekorasyonunda çalışanların sürdürülebilir malzemeler konusunda bilgilendirildiğini, doğal ışık kullanımına öncelik verildiğini ve geri dönüştürülebilir malzemelerin tercih edildiğini ifade etti. Çekim sırasında ortaya çıkan atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüme gönderildiğini belirten Ünal, basılı materyaller yerine QR kodlar kullanılarak kağıt israfının önüne geçildiğini söyledi. Ayrıca, ekiplerin ulaşım ve lojistik süreçlerinde çevresel etkiyi azaltmak adına toplu taşıma, elektrikli araçlar ve yerel ekiplerle çalışma prensiplerine öncelik verdiği kaydedildi. Nestlé Türkiye, bu yaklaşımı gelecekteki tüm prodüksiyonlarına taşıyarak çevresel etkisini en aza indirmeyi ve daha sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamayı hedefliyor.
Reklam filmi: https://www.youtube.com/watch?v=lbme2jI38no
Künye:
Reklamveren: Nestlé Türkiye
Reklamveren Yetkilileri: Betül Beşel, Melike Güleli, Başak Ünal
Marka & PR Ekibi: Esra Kılıç, Tuğçe Özsoy, Nazlı Ceren Dönmez, Banu Arslanoba
Reklam Ajansı: PUNCH BBDO
Yaratıcı Ortak: Ali Musa Paça
CCO: Arkın Kahyaoğlu
CSO: Yelda Aktuna
ECD: Erçin Sadıkoğlu
Genel Müdür Yardımcıları: Gülin Erdoğan, Koray Öztürk
Kreatif Direktör: Tolga Özbakır
Strateji Direktörü: Selin Aktaş Çam
Strateji: Aysu Abdula
Müşteri Grup Direktörü: Aylin Acar
Kreatif Ekip Lideri: Tuğçe Kadıoğlu, Demeter Dinler
Reklam Yazarı: Kahraman Berk Özgül, Öykü Avaroğlu
Sanat Yönetmeni: Barış Onur Deniz, Aslı Filis
Marka Direktörü: Özge Mandacıoğlu, Tunca Karcı
Marka Süpervizörü: Meltem Sünnetçi
Marka Temsilcisi: Simay Tekin
Grafik Operatör: Ozan Küme
Ajans Prodüktörü: Nurcan Habip Gök, Begüm Kaptanoğlu
Nestlé Prodüksiyon Danışmanı: Hilal Erdebil
Prodüksiyon Şirketi: Depo Film
Yönetmen: Serdar Dönmez
Yapımevi Prodüktörü: Melisa Divanoğlu
Müzik: Jingle Jackson
Medya Ajansı: Openmind
Comments