top of page
tugcegulirmak

Enerjisa Üretim, KidZania İstanbul’da Enerji Üretim Merkezi’ni açtı


Enerjisa Üretim, KidZania İstanbul ile üç yıllık iş birliği anlaşması imzaladı. İstanbul Akasya AVM içinde yer alan KidZania İstanbul’da 9 Mayıs Perşembe günü açılan Enerji Üretim Merkeziaktivitesinde, çocuklar yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgi alacak ve enerji türlerini deneyimleyecek. Bu özel aktivitede çocuklar, enerji mühendisi ve elektrik mühendisi rolü ile güneş enerjisi (GES), rüzgar enerjisi (RES) ve hidroelektrik enerji (HES) gibi enerji türlerini eğlenerek öğrenecek. Enerji Üretim Merkezi’nde çocuklar, yenilenebilir enerjiyle ilgili bilgi dağarcıklarını genişletecek; takım çalışması, iletişim, yaratıcı düşünce ve sorumluluk anlayışlarını pekiştirecek.


“Çocuklara enerjinin potansiyelini öğretmeye hevesliyiz” 

Açılış konuşmasını yapan Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, Enerjisa Üretim olarak Türkiye’nin birçok şehrinde bilimden spora çeşitli alanlarda çocuklar için ürettiklerini söyleyerek sözlerine devam etti: “Yakın zamanda Hayal Gücü Merkezi ile birlikte Balıkesir’de enerji ve sürdürülebilirlik kavramlarını çocuklara öğretebilmek adına ‘Geleceği Hayal Ediyorum’ projesini hayata geçirdik. Yenilenebilir enerjiye odaklanan bir şirket olarak fidan dikimini çok önemsiyoruz. 2021’den bugüne tam 1 milyon fidan diktik. Her yıl yaşımızın 10 bin katı kadar fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bu yıl da 28. yaşımızda Türkiye genelinde 280.000 fidan dikmeyi hedefliyoruz. KidZania iş birliğimiz ile de çocuklara doğanın gücünü ve enerjinin potansiyelini öğretmeye hevesliyiz. KidZania ile 3 yıllık bir anlaşma gerçekleştirdik. Yılda 35.000 çocuğun bu alanı ziyaret etmesi ve yenilenebilir enerji hakkında bilgi edinmesini hedefliyoruz. Bu iş birliği ile çocukların enerji dünyasını deneyimlerine katkı sağlayarak ‘Bizimle Değişir’ söylemimizin de yansıttığımız gibi hikayelerin bizimle değişeceğine inanıyoruz.”


KidZania İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ebru Timur ise şunları söyledi: “Türkiye’nin lider özel sektör enerji üretim şirketi Enerjisa Üretim ile yaptığımız iş birliği bizim için çok değerli. KidZania İstanbul olarak, her bir çocuğun potansiyelini keşfetmelerine ve ilgi alanlarına göre kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyan bir deneyim sunuyoruz. Bu iş birliğimiz ile çocuklarımızın enerji sektörü ve sektörün iş kollarına dair farkındalıklarını artırırken, sürdürülebilir kaynakların dünyanın geleceği ve çevreye karşı sorumluluklarımızın farkına varmalarını sağlayacak bir deneyim hizmeti sunuyoruz. Enerjisa Üretim ile eğlenerek öğrenme deneyimini sunduğumuz bu ilham verici yolculukta, çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı görmek ve onların potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmak, bizim için en büyük mutluluk kaynağıdır.”

 

Comments


bottom of page