top of page
Brandmap Haber

Durex ve Emre Yusufi’den iş birliği: “Proudly” Verified


Sağlıklı, keyifli, özgür ve eşitlikçi cinselliği savunan ve bu vizyonla 90 yıldır cinsel sağlık kategorisine öncülük eden Durex, cinselliği tüm renkleriyle kapsayıcı biçimde sahipleniyor ve toplumda sağlıklı cinsellik konusunda bilinç yaratmaya çalışıyor. Tüm cinsel yönelimlere eşit mesafede duran ve kapsayıcı bir duruş sergileyen Durex, cinselliğin özgürce yaşanmasının önündeki bariyerlere meydan okuyarak, LGBTI+ bireylerin her zaman yanında oluyor.

 

Durex, Onur Haftası’nda sessiz kalmadı ve son yıllarda hayata geçirdiği Herkül serisi ile adından söz ettiren ünlü sanatçı Emre Yusufi ile iş birliği yaptı. Emre Yusufi’nin Durex ile olan iş birliği kapsamında Onur Haftası özelinde yorumladığı “Proudly” Verified adlı eseriyle Herkül, LGBTI+ bireylere “yanınızdayım” mesajı verdi. Sanatçının bakış açısıyla Herkül, olanca gücü ve cesareti ile LGBTI+ bireylerin kendi özgünlüklerini cesurca ifade etme mücadelelerini simgeliyor. Durex böylece, ters köşe yaparak mitolojide maskülen ve heteroseksüel olarak resmedilen Herkül karakteri aracılığıyla kapsayıcı bir tavırla LGBTI+ bireylerin yanında olabileceğini gösterdi. 

 

Emre Yusufi Durex iş birliğinde Onur Haftası özelinde yorumladığı Herkül’ü şöyle anlatıyor:  “İş birliğimiz kapsamında Onur Haftası özelinde Herkül’ü kendi stilimde yorumlayarak, ona LGBTI+ topluluğunun renklerini ve sembollerini entegre ettim. Ancak, bu ekleme Herkül'ün cinsel kimliğini dönüştürmek için değil, onun ve bu topluluğun birlikteliğini kutlamak için. Herkül'ün gücü ve cesareti, LGBTI+ bireylerin kendi özgünlüklerini cesurca ifade etme mücadelelerini simgeliyor. Thumbs up yani baş parmağı ile yaptığı tamam işareti ve ‘Proudly’ Verified sloganı; yalnızca toplumda kabul gören cinsel kimliklerin değil, her türlü cinsel kimliğin cesaretle sergilenebileceği bir toplumu temsil ediyor. Bu eser, bireysel farklılıkların bir arada güzel bir uyum içinde yaşayabileceği bir dünya vizyonunu paylaşıyor. Herkül'ün gözlüklerinde yansıyan LGBTI+ renkleri, farklılıklarımızın, benzersiz kimliklerimizin bir mozaik gibi bir araya gelerek bütün bir toplumu nasıl aydınlatabileceğinin bir sembolü. Yüzük, sadakat ve bağlılığın bir nişanesi olarak, hepimizin birbirimize olan desteğini ve sevgisini temsil ediyor. Sanat, her zaman olduğu gibi, Onur Haftası’nda bir kez daha diyalog ve anlayış köprüleri kursun istiyorum. ‘Proudly’ Verified eseri, toplumsal normların ötesine geçen, her birimizin özgünlüğünü ve içtenliğini kutlayan bir manifesto aslında.”

Comments


bottom of page