top of page
Brandmap Haber

Dünya gastronomisi, bu yıl Gastromasa’da “Miras” temasıyla buluşacak


13-14 Kasım tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan 9uncu Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı “Legacy & Menu - Miras ve Menü” temasıyla dünya gastronomi profesyonellerini bir araya getirecek. Etkinlikte Gastromasa Hospitality, Gastromasa Bar ve Gastromasa Pastry gibi özel konseptler yer alacak. Türkiye ve dünya gastronomisi arasında köprü işlevi gören Gastromasa İstanbul, Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen’in ev sahipliğinde, sektöre yön veren yenilikleri tanıtacak.

 

Dünyaca ünlü şefler ve pastry şefler, sommelierler ve miksolojistler, Türkiye’den konusunda uzman 250 profesyonel konuşmacı, turizm ve ağırlama sektörünün en önemli yatırımcıları ve profesyonelleri, fikir önderleri, ulusal ve uluslararası markalar Gastromasa Konferansı’nda buluşacaklar.


“Göbeklitepe’den Ege’deki Efes’e kadar ciddi bir tarihimiz olduğu için bu yıl ‘Miras’ temasını seçtik”

Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen, 4 Kasım 2024’te düzenlenen Gastromasa tanıtım toplantısında bilgi verdi: “25 yıldır gastronomi sektörüne emek veren biri olarak, Gastromasa Konferansı’nı gönül rahatlığıyla bir dünya markası haline getirdiğimizi söyleyebilirim. Geçen Mayıs ayında Londra’da, ardından tekrar İstanbul’da her yıl dünya gastronomisinin başrol oyuncularını Gastromasa platformunda bir araya getiriyoruz. Güney Amerika’da da bir etkinlik gerçekleştirebiliriz. İstanbul’da 15 bin, Londra’da ise 3 bin ziyaretçiyle Gastromasa dünya gastronomisinin en önemli oyuncularından biri haline gelmiştir. Dünyadaki en büyük iki gastronomi konferansından biri olan Gastromasa’nın rakipleri İspanya ve İtalya’da. Türkiye'nin fine dining sektöründeki potansiyelini geliştirmek, genç Türk şeflere uluslararası staj imkanı sunmak ve ülkemizin zengin mutfak kültürünü dünya yıldızlarıyla buluşturmak gibi hedeflerimiz konusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Gün geçtikçe lokalleşen Türkiye pazarını bu konferansla birlikte bir nebze olsun dünya ile buluşturuyoruz.  Bu yıl ‘Miras’ temasını seçtik, çünkü Göbeklitepe’den Ege’deki Efes’e kadar ciddi bir tarihimiz var. Dünya çapındaki önemli fine dining şef restoranlarının tarihleriyle Türkiye tarihini bir köprü ile birleştirmemiz gerekiyor. Gastronomi turizmi için onlardan yararlanmalıyız.”


“Gastromasa, Türkiye’yi dünya gastronomi sahnesinde güçlü bir şekilde temsil eden bir platform haline geldi”

Türk Mutfağı Araştırmacısı ve Şef Vedat Başaran ise şunları söyledi: “Türkiye’de gastronominin gelişmesi için şov yapan değil değer katan isimlere ihtiyaç var. Geleneksel olanın yanı sıra, bilim- sanat nasıl ilerliyor bunu da göz önünde bulundurmalıyız. Rahmetli Tuğrul Şavkay, Refik Halit Karay, Ahmet Rasim gibi insanların başlatmış olduğu sürecin yanında bu düşünce tarzını hayatımıza ve yeni nesile aktarmalıyız. Yaratan, geliştiren ve ihtiyacı gelecekte tanımlayan şefler gerekiyor. Gastromasa, bu düşüncenin taşıyıcısı olarak Türkiye'yi dünya gastronomi sahnesinde güçlü bir şekilde temsil eden bir platform haline geldi. Yıllar önce zorlanarak getirttiğimiz insanlar, Gastromasa sayesinde seve seve İstanbul’a geliyor. Bu parayla olacak bir şey değil. Türkiye’ye Gastromasa vesilesiyle tekrar tekrar gelen yıldızlaşmış isimlerin tecrübelerinden istifade etmemiz büyük bir kazanımdır. Ayrıca Gökmen Sözen’in özverisi ve vizyonuyla her geçen yıl daha da büyüyen Gastromasa, Türk gastronomisinin uluslararası alanda tanıtılması ve değer kazanması adına büyük bir adım oldu. Sözen’in Türk mutfağının zenginliklerini dünya ile buluşturma çabası, Türkiye’yi global gastronomi sahnesinde etkili bir konuma taşıdı.”

 

Gastromasa Konferansında neler var?  

Dünyaca ünlü şefler Gastromasa Konferansında ‘Legacy & Menu- Miras&Menü’ teması çerçevesinde restoranları ve mutfakları için önem taşıyan ve bu yıl konferansın temasını oluşturan gastronomi miraslarının ve menülerinin zenginliğini, hikayelerini paylaşacaklar. Menülerini hazırlarken ilham aldıkları noktaları, menü yaratıcılığının bir restoran için önemini, mutfaklarının gelişimini ve dünya gastronomisindeki trendleri anlatacaklar. Bazı şefler de kendi özel menüleriyle demolar yaparak Haliç Auditorium’da düzenlenecek Gastromasa Konferansı’na renk katacak.


Gastromasa Pastry: Yeni pastacılık trendlerinin ele alınacağı ve sektördeki önemli çalışmaların konuşulacağı Gastromasa Pastry konsepti ile pastacılık ekipmanlarının ve ürünlerinin önemi, pastacılık sektöründe yaratıcılığın artırılması gibi konularda pastacılık sektörüne yön veren şefler Gastromasa Konferansı’nda yerlerini alacak.

Gastromasa Hospitality: Turizm ve ağırlama sektörünün en önemli temsilcilerinin yer alacağı Gastromasa Hospitality konsepti ile, turizm ve ağırlama sektörünün en önemli yatırımcıları, ünlü şefler, gastronomi profesyonelleri ve alanında uzman bir araya gelecek.

Gastromasa Bar: Gastromasa Bar konsepti ile ödüllü sommelierler ve miksolojistler ilham veren hikâyelerini ve en son trendleri paylaşacaklar.

 

Comments


bottom of page