top of page

Conrad Istanbul Bosphorus, “Green Ramadan” programına ikinci yılında devam ediyor

Brandmap Editör


Conrad Istanbul Bosphorus, sürdürülebilir gastronomi yaklaşımıyla hayata geçirdiği “Green Ramadan” programı kapsamında, gıda israfını azaltmaya yönelik Ramazan menüsü sunmaya devam ediyor. Türkiye’nin ilk “Sürdürülebilir Turizm Sertifikası”na sahip otelleri arasında yer alan Conrad Istanbul Bosphorus, Ramazan ayını geleneksel iftar yemekleri ve kurumsal iftar davetleriyle anlamlandırırken, Manzara Restoran’da sunduğu otantik Türk mutfağı ve yöresel lezzetleri paylaşımlı set menü konseptiyle servis ederek misafirlerini bilinçli tüketim konusunda teşvik ediyor.


Son bir yılda 14 ton gıda israfını önledik

Green Ramadan programının ikinci senesi ile ilgili Conrad Istanbul Bosphorus Executive Şefi Selim Ay şunları söyledi; “Konaklama sektöründe lider bir marka olarak, gıda israfını en aza indirme hedefimizle sürdürülebilir gastronomi konusunda sektöre öncülük etmek için 2024 yılında yola çıktık. “Green Ramadan” ile gıda atıklarımızı minimuma düşürüp, tedariğimizin %30 unu yerel kaynaklardan sağlayarak bir denge oluşturmaya başladık. Bu sene de özellikle Ramazan menülerimizde yine aynı yaklaşıma devam ediyoruz. Açık büfe servis yerine paylaşımlı set menüleri oluşturduk. Misafirlerimiz hem geleneksel İftar şölenini yaşayacak hem de sürüdürülebilir gastronomi yaklaşımımıza destek olacaklar.


Geçen sene iş birliğine başladığımız UNEP (Birleşmiş Milletler Çevre Programı) ve Winnow ile bu özel sürdürülebilirlik programında, Conrad Istanbul Bosphorus, Ramazan ayında israfı en aza indirmek, yerel kaynaklara ve sıfır atık kavramına dair farkındalığı artırmak amacıyla önlemler almaya devam ediyor. Özellikle açık büfe operasyonlarımızda son bir yılda 14 ton gıda israfını önledik. Winnow, yapay zekayı kullanarak oluşturduğu günlük, haftalık ve aylık raporlarla kullandığımız ürünlerin gramajından, ne kadar atık çıkardığımızı ölçümleyen bir sistem. Mutfağımızın hem girişinde hem de çıkışında Winnow yapay zeka sistemlerimizi kurduk. Giriş kısmında, meyve-sebze kabukları gibi bizim üretim esnasında çıkardığımız atıkları ölçümlüyor. Çıkış kısmında ise misafirlerimizin tabakta kalan yemeklerinin fotoğrafını çekiyor, yemeğin hangi gruba dahil olduğunu belirliyor ve atık miktarını detaylı bir rapor olarak sunuyor. Ayrıca israfı azaltmanın yanı sıra, raporlarla elde ettiğimiz harcanan su ve enerji miktarlarını, geri dönüşümle ne kadar gıda atığını önlediğimizi misafirlerimizle paylaşarak bilinçlenmelerine destek olduk.”

Comments


BRANDMAP

İş Dünyası Bilgi Paylaşım ve

Marka Yönetimi Platformu

  • LinkedIn - Siyah Çember
  • Twitter
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2024 BRANDMAP

Screen Shot 2021-01-25 at 19.44.13.png

PARTNER OF BRANDMAP

Ana Sayfa

Hakkımızda

Künye

Üyelik

Arşiv

Yasal Uyarı

Kullanım Koşulları

Eğitimler

Etkinlikler

TrendPaper

Makaleler

visa-mastercard_logo.png

Ödeme ve Teslimat   I  Üyelik Sözleşmesi    I  KVKK

Teslimat:

Saraybosna Cad. Gökorman Sitesi A Blok D. 207

Aşağı Dudullu Ümraniye İstanbul 

+90 212 973 7375

info@brandmap.com.tr

bottom of page