
Türkiye’de kahve sektöründe “Her Nesil Kahve” yaklaşımıyla dikkat çeken Coffee Chefs, franchise modeliyle büyüme atağına geçti. 2025 yılı itibarıyla franchise taleplerini toplamaya başlayan marka; 2025’te 30, 2026’da 60 ve 2027’de 110 yeni şube olmak üzere 2027 yılı sonuna kadar toplam 200 yeni şube açmayı hedefliyor.
Mağazalaşma sürecini hızlandırarak Türkiye’de kahve zincirleri arasındaki konumunu güçlendirmeyi amaçlayan Coffee Chefs, kendi kahve üretimini de yapıyor ve Esperro markasıyla kahve çekirdeklerini kavurup müşterilerine sunuyor. Ayrıca, yazılım altyapısını kendi bünyesinde geliştiren marka, self servis yerine masaya servis konseptiyle hizmet veriyor.
Şu an İstanbul ve Kocaeli’nde faaliyet gösteren Coffee Chefs, yeni mağazalarını ülke geneline yayarak kahve tutkunlarına özel konseptli mekanlar sunmayı planlıyor. Marka, franchise adaylarına konum seçimi, fizibilite, mağaza tasarımı, eğitim, tedarik, reklam ve pazarlama desteği sağlarken, kendi yazılım sistemini de kullanıma sunarak operasyonel verimliliği artırmayı amaçlıyor.
“Türkiye’de kahve sektörü yolun hala çok başında”
Franchise modeline geçiş süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Coffee Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kahriman, “Planlamalarımız çerçevesinde de yeni yılla birlikte franchise taleplerini toplamaya başladık. Türkiye’de her ne kadar kahve zincirleri ve kahve üreticileri ciddi artış göstermiş olsa da aslında kahve sektörü yolun hala çok başında. Ülkemizde son yıllarda take away konsepti yaygındı. Bunun değişmesiyle birlikte kahve sektörüne ülkemizin kültürü ve insan yapısıyla bağdaşan yeni eklemelerle bu pazarın çok daha yüksek olan potansiyelinin de ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Franchise modeliyle birlikte yeni pazarlara da açılacağız” dedi
Commentaires