top of page
tugcegulirmak

Boyner Grup, Sürdürülebilir Gelecek için “SHE LAB”i hayata geçiriyor


Toplumsal etki, çevresel etki, iş yerinde demokrasi, inovasyon, değer zinciri ve paydaş katılımı alanlarında yürüttüğü çalışmaları paylaşan ve “Sürdürülebilir İyilik Modeli”ne vurgu yapan Boyner Grup, 2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Grup, raporun önemli noktalarını ve sürdürülebilir kadın liderler yetiştirmek için hayata geçirdikleri yeni projenin detaylarını anlatmak üzere 3 Temmuz Çarşamba günü Feriye’de basın toplantısı düzenledi.

 

210 Sürdürülebilir Kadın Lider yetişecek

Toplantının açılışını yapan Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, 2009 yılından bu yana ses getiren kadınları iş ve sosyal yaşamın merkezine çeken çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini söyledi ve UNDP iş birliğiyle hayata geçirecekleri SHE LAB projesi hakkında detayları aktardı: “Genç Kadınlar için Sürdürülebilirlik Laboratuvarı projesiyle kadın liderler yetiştirmek için yola çıktık. Sürdürülebilirlik konusu henüz şirketler nezdinde dahi tam anlaşılmamışken, üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan kız öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek olan proje 18 aylık online bir eğitim dönemini kapsayacak ve 210 genç kadına ulaşılacak.”

 

Hedef: SHE LAB’in model haline gelmesi ve UNDP’nin aktif olduğu ülkelerde yaygınlaştırılması

Ümit Boyner, SHE LAB projesinin sürdürülebilirlik alanında çalışacak kadın profesyonellerin yetiştirilmesi ve bu alanda eğitim programlarının geliştirilmesi için öncü bir çalışma olacağını vurguladı: “Entegre düşünme becerilerine sahip ve yapay zekâ sistemleriyle birlikte çalışabilme kapasitesine sahip kadın profesyonellerin yetiştirilmesi, erkek egemen bir çalışma sisteminin üzerindeki cam tavanları da kıracak. Bir diğer hedefimiz ise SHE LAB’i Türkiye’de en iyi şekilde hayata geçirip, projenin yetkinliğini ve etkisini kanıtlamak. Ardından da SHE LAB’i bir model haline getirerek UNDP’nin aktif olduğu ülkelerde yaygınlaştırılması olacak.”

Boyner’de “iş yerinde demokrasi” ilkesi önemseniyor

Boyner Grup İcra Kurulu Üyesi, Strateji ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Elif Ateşok Şatıroğlu, Boyner Grup olarak eşitliği çalışma ilkelerine yerleştirdikleri ve toplumsal cinsiyet eşitliğini odaklarına aldıklarının altını çizdi: “Türkiye’de kadın çalışan oranı %47, icra kurulundaki kadın oranı %60 olan tek şirketiz. Fırsat eşitliği, eşit işe eşit ücret ve yönetim kurullarında kadın yöneticilerin varlığı gibi konularda adımlar attık. Seninle Tamam, Biriz Birlikteyiz, İyi İşler projelerimizle kadın girişimcileri ve çalışanları desteklerken Buluşum gibi projelerimizle gençlerimizin yanındayız.”

 

Boyner “sürdürülebilir iyilik” peşinde

Boyner Grup CFO ve İcra Kurulu Üyesi Özgür Tokgöz Altun, Boyner Grup’un şirketleri ve tüm çalışanlarıyla sürdürülebilir iyilik peşinde olduğunu; sürdürülebilirliğin artık sadece yeşil yatırımlar, çevre veya sosyal alanlarla sınırlı olmadığını, bu yüzden çalışmalarına iç ve dış paydaşlarını da dahil ederek döngüsel bir ekonomi sistemi etrafında şekillendiklerini aktardı ve rapordan öne çıkan rakamları paylaştı: “2023 yılında m2 başı emisyonumuzu bir önceki yıla göre %37,8 oranında, baz yıl 2012’ye göre ise %38,3 oranında azalttık. Binalarda Enerji Verimliliği kapsamında da Boyner Büyük Mağazacılık’ta 2023 yılında metrekare başına düşen enerji tüketimimizi 2012 yılına göre %46 oranında azalttık. İzmir Torbalı’daki genel merkezimizde hayata geçirdiğimiz Yeşil Çatı projemizde de GES aracılığıyla ürettiğimiz enerji miktarını 2023 yılında 2,13 GWh’a çıkardık. Bu sayede, fabrika ve merkez ofisimizin tamamının elektrik ihtiyacını karşılamış olduk. BR Mağazacılıkta ise 2023 yılı içinde GES Projesi sayesinde ofis enerji tüketimlerine bağlı emisyonlarımız 2022 yılına göre %74, projenin başladığı 2020 yılına göre ise %68 oranında azaldı.”


Altınyıldız Tekstil Fabrikasında geri dönüştürülmüş polyester kullanımını arttı

Tokgöz, Boyner Mağazacılık ve Altınyıldız Fabrikalarındaki koleksiyonlarda geri dönüştürülmüş ham madde kullanımını; Altınyıldız Tekstil Fabrikasında ise geri dönüştürülmüş polyester kullanımını artırdıklarını ifade etti ve ekledi: “Müşterilerimizden iade gelen ürünleri de Nivogo ile yaptığımız iş birliği ile yeniden kullanılır hale getirmeyi hedefliyoruz. Çok kullanımlı çanta projemizi hayata geçirdik. Bugüne kadar hem 4 milyonu aşkın naylon poşet kullanımının önüne geçtik, hem de eğitime destek verdik. Bununla birlikte 2023 yılında 2,9 milyon pet şişeyi ham maddeye dönüştürdük ve 124 ton karbondioksit gazının atmosfere karışmasını da önledik.”


Raporun tamamını okumak için: https://www.boynergrup.com/folders/2023.pdf

 

 

 

Comments


bottom of page