Barilla, “Al Dente Yaz Akşamları” temasıyla Dünya Lazanya Günü’nü kutladı
- Brandmap Haber

- 11 Ağu
- 2 dakikada okunur

Barilla, İtalyan mutfağına duyulan tutkuyu ve lezzetin birleştirici gücünü, Dünya Lazanya Günü kapsamında “Al Dente Yaz Akşamları” temasıyla 7 Ağustos Perşembe akşamı Swissotel Chalet Garden’da düzenlediği özel bir davet ile kutladı.
Aynı sofrayı paylaşmanın insanları yakınlaştıran en güçlü bağlardan biri olduğuna inançla Barilla’nın ev sahipliğinde gerçekleşen davette konuklar; ünlü Şef Claudio Chinali’nin Dünya Lazanya Günü’ne özel hazırladığı menüdeki İtalyan mutfağının zamansız lezzetlerini deneyimleme fırsatı buldu. İtalyan mutfağının eşsiz tatlarının keşfedildiği bu özel gece; Barilla’nın mutfak kültürüne olan bağlılığını, kaliteye verdiği önemi ve gastronomiye kattığı vizyon ile tasarlandı. Bu özel davet menüsünde; modern bakış açısıyla yorumlanmış lazanya sunumunun yanı sıra geleneksel İtalyan reçeteleri ile hazırlanmış; karışık domates, kırmızı soğan ve frisella, marine dana eti, roka ve keçi peyniri ile bruschetta ve Ilık servis edilen, pizzaiola soslu polpette gibi farklı lezzetler de büyük beğeni topladı.
Barilla Türkiye Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz Özkan, yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu dile getirerek konuşmasında şunları söyledi: “Barilla olarak sofranın etrafında bir araya gelmenin yarattığı o eşsiz bağa inanıyoruz. Bugün burada, İtalyan mutfağının en ikonik tatlarından biri olan lazanyayı, Dünya Lazanya Günü’ne özel ‘Al Dente Yaz Akşamları’ temamızla ve değerli şefimiz Claudio Chinali’nin ustalığıyla yeniden keşfetmek üzere toplandık. Bu gece soframızda yer alan her bir tabak sadece bir yemekten ibaret değil; iyi malzemenin, emeğin ve sofraya duyulan saygının bir yansıması. Barilla ürünleriyle hayat bulan bu özel menü, lezzetin olduğu kadar bir kültürün, bir yaşam biçiminin de ifadesi. Katılımınızla bu akşamı anlamlı kıldığınız için teşekkürler.”
Ünlü, İtalyan Şef Claudio Chinali konuşmasında; “Bugün yalnızca bir yemeği değil, aileyi, sevgiyi ve bir arada olmayı anlatan bir yemeği kutluyoruz: Lazanya. Benim için lazanya sadece bir yemek değil, sevginin göstergesi… Bir annenin pazar günü çocuğu için yaptığı bir tabak… Bir büyükanneyle torunları arasında kurulan o sıcacık bağ… Bir dostun kapısını açıp hazırladığı bir tepsiyle "hoş geldin" deyişi… Lazanyada öyle bir büyü var ki… Evet, bazen zaman, sabır ve özen ister. Ama bir o kadar da basit olabilir. Bu akşamki lazanyayı da tam olarak böyle yaptım: sevgiyle... Sizinle paylaşmanın mutluluğunu düşünerek, burada bir arada olmanın, gülümsemenin, sohbetin ve İtalya’nın tatlarını birlikte yaşamanın heyecanıyla. Umarım bu akşam, hafızanızda güzel bir anı olarak kalır. Afiyet olsun” dedi.










Yorumlar